Constructief ontwerper Civiel (Revit)

Deventer | 32-40 uur | Ingenieursbureau

Je werkplek 

Tauw wil de wereld wat mooier maken. De bijzondere geschiedenis van dit Europese advies- en ingenieursbureau gaat maar liefst negentig jaar terug, tot het begin als onafhankelijk en technisch hoogwaardig adviesbureau voor waterschappen. Nu werken ruim 1.100 Tauwers in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië aan een schone, veilige en duurzame leefomgeving. Met aandacht, ambitie en een unieke, eigen cultuur.

 

Je functie 

Als constructief ontwerper ben je betrokken bij diverse integrale civieltechnische projecten waarbij je het ontwerp van civiele kunstwerken (bijvoorbeeld tunnels en bruggen), gemalen en waterzuiveringen verzorgt. Dat houdt in dat je onder andere:

 • 3D-modellen maakt van technische constructies in Revit en aanverwante BIM applicaties
 • Het ontwerp afstemt met het projectteam en vervolgens toelicht bij de opdrachtgever

Tauw voert dit soort projecten van planvoering tot en met realisatie uit, dit doen ze voornamelijk voor Rijkswaterstaat, waterschappen en overheden. Hierbij werken ze ook regelmatig samen met of voor aannemers.

De steeds verdergaande digitalisering is voor Tauw, naast een uitdaging, een speerpunt binnen onze dienstverlening. Innovaties als BIM, virtual reality en augmented reality zijn van grote toegevoegde waarde binnen het ontwerpproces. Jouw 3D-modellen worden gebruikt om VR-simulaties te genereren en je krijgt de mogelijkheid om vanuit jouw functie actief bij te dragen aan de verdere inpassing van dit soort technologieën binnen onze (ontwerp)diensten.

 

Wat je meeneemt 

Om deze functie goed uit te kunnen voeren vragen ze een afgeronde mbo of hbo-opleiding richting civiele techniek of bouwkunde. Dit vul je aan met minimaal 2 jaar ervaring als constructief ontwerper, waarbij je hebt gewerkt met Revit voor het 3D-modelleren van civieltechnische constructies. Daarnaast:

 • Ben je een echte teamspeler; sociaal, samenwerkend, verbindend en communicatief sterk.
 • Herken je prioriteiten en werk je procesmatig & gestructureerd, waardoor je kritische factoren binnen projecten identificeren en bewaken (ervaring met Systems Engineering (SE) en UAV-GC is een pré).
 • Heb je affiniteit met technische innovaties als VR, AR en BIM.

 

Wat je ervoor terugkrijgt 

Je werkt in een inspirerende en dynamische omgeving, waarbij je omringd wordt door collega’s die vanuit hun intrinsieke motivatie werken aan een duurzame leefomgeving. Naast een uitdagende functie met veel doorgroeimogelijkheden bieden ze uitstekende arbeidsvoorwaarden en leuke extra’s:

 • Marktconform salaris
 • 30 vakantiedagen en de mogelijkheid om extra verlof te kopen
 • Mogelijkheid om te participeren in Tauw door het kopen van aandeelcertificaten (bij vast dienstverband)
 • Flexibele werktijden en een goede werk/privébalans met de mogelijkheid om (deels) vanuit huis te werken
 • Werken voor aansprekende klanten en opdrachtgevers (aan uitdagende projecten met een maatschappelijke impact)
 • De coaching, begeleiding en opleidingen die jij nodig hebt om te blijven groeien en ontwikkelen (onder andere via onze eigen Tauw University). Graag onderzoeken ze samen met jou hoe ze jouw talenten optimaal kunnen inzetten.

Of reageer via de website