Akkoord over stikstof: snelheid veel wegen omlaag, ’s nacht nog wel gas geven

De coalitiepartijen hebben een akkoord gesloten over maatregelen die moeten helpen om de stikstofcrisis op te lossen. Bronnen zeggen tegen RTL Nieuws dat het gaat om snelheidsverlagingen op de meeste wegen. ’s Nachts kan er nog wel 130 kilometer per uur worden gereden waar dat nu al mogelijk is.

Morgenvroeg presenteert het kabinet de maatregelen, zei premier Rutte na afloop van het overleg.

“Ik ben blij dat het gelukt is om er samen op een goede manier uit te komen”, aldus Rutte. “We zijn bezig met een pakket voor de korte termijn, om de problemen op stikstof en PFAS op woningbouw en infrastructuur aan te pakken. Over dat pakket voor de korte termijn zijn we eruit. De presentatie is morgenochtend.”

“We zijn eruit”, zegt D66-fractievoorzitter Rob Jetten na het overleg. “We zijn er als coalitiefracties uit, nu is het aan het kabinet om de maatregelen te publiceren.” Jetten wilde nog niet zeggen om welke maatregelen het gaat. Er wordt rekening gehouden met een snelheidsverlaging op snelwegen.

Niet blij maken

“Het is een goed pakket, maar zitten ook dingen in die mij niet blij maken”, zegt VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff. “We zijn klaar, het kabinet gaat nu verder. Doel was maatregelen nemen zodat de woningbouw door kan.” Volgens Dijkhoff heeft de VVD al eerder ‘het taboe’ op de verlaging van de maximumsnelheid laten vallen.

BRON: https://www.rtlz.nl/algemeen/binnenland/artikel/4918496/kabinet-sluit-akkoord-over-oplossing-stikstof

12 november 2019

Akkoord over stikstof: snelheid veel wegen omlaag, ’s nacht nog wel gas geven

De coalitiepartijen hebben een akkoord gesloten over maatregelen die moeten helpen om de stikstofcrisis op te lossen. Bronnen zeggen tegen RTL Nieuws dat het gaat om […]
13 september 2019

Hoe bepaal ik als freelancer mijn uurtarief?

Na de bouwvak van 2019 zijn we gestart met een nieuwe divisie: Field Interim. Door de toenemende schaarste op de markt zien we de vraag naar […]
23 juli 2019

Constructief ontwerper Civiel (Revit) | Deventer

Als Constructief ontwerper Civiel (Revit) werk je met de nieuwste (BIM) technieken aan uiteenlopende projecten in de civiele techniek zoals civiele kunstwerken (bijvoorbeeld tunnels en bruggen), gemalen en waterzuiveringen.
4 juli 2019

Bestekschrijver Infra | Breda of Utrecht

Vertaal jij grote infra ontwerpen in vooruitstrevende contracten? Als Bestekschrijver Infra ben jij een onmisbare schakel in het contractmanagement!
1 juli 2019

Tekenaar/Ontwerper Civiel/Bouw | Capelle aan den IJssel

Werken aan zowel bouwkundige als civieltechnische projecten? Als tekenaar/ontwerper werk je met de nieuwste (BIM) technieken aan uiteenlopende projecten.
28 juni 2019

Projectleider Civiele Techniek | Amsterdam

Wil jij projecten leiden die bijdragen aan een duurzame samenleving? Als projectleider civiele techniek stuur je de meest innovatieve civiele projecten aan!
27 juni 2019

Werkvoorbereider Infra | Sliedrecht

25 juni 2019

Junior Wabo Vergunningverlener | Regio Rotterdam

13 juni 2019

Projectmedewerker Civiel